În general, micoza inghinală poate fi prevenită dacă respectați reguli adecvate de igienă. Dacă aveți deja o infecție fungică, precum micoza inghinală, trebuie să aveți mare grijă, deoarece infecțiile fungice se pot răspândi cu ușurință în alte părți ale corpului. Este foarte important să evitați expunerea îndelungată la umiditate și, dacă suferiți deja de micoza inghinală, să mențineți zona afectată uscată.

Recomandări importante:

Răspândirea infecției

Micoza inghinală este o infecție foarte contagioasă. Prin urmare, fiți atent(ă) la persoanele din jur, în cazul în care sunteți infectat(ă). Cel mai bine este să nu utilizați îmbrăcăminte la comun, prosoape sau așternuturi, evitând astfel răspândirea infecției. De asemenea, este bine să folosiți prosoape diferite pentru zona inghinală și restul corpului și nu uitați să vă spălați întotdeauna mâinile după aplicarea oricărui tratament. Astfel, veți preveni răspândirea infecției la alte părți ale corpului dumneavoastră.

Mențineți curățenia

Faceți click aici pentru a afla mai multe despre modul în care reguli simple de igienă vă pot ajuta să preveniți micoza inghinală.