Infecțiile fungice cutanate sunt în primele zece cele mai răspândite infecții la nivel mondial. Asta pentru că ciupercile sunt mereu prezente în mediul nostru înconjurător și fac parte din flora naturală a pielii noastre. Unele situații sau activități pot provoca multiplicarea exagerată a anumitor ciuperci care conduc la infecții fungice ale pielii și ale unghiilor. În plus, infecțiile fungice sunt contagioase, astfel încât acestea se pot răspândi cu ușurință de la o zonă a corpului la alta. Acestea pot, de asemenea, să se transmită de la o persoană la alta prin contactul cu pielea persoanei contaminate, prin haine sau prin contactul cu suprafețele și obiectele contaminate.

 

Aplicarea bunelor practici de igienă pot reduce riscul de infecții fungice, pot diminua rata infecțiilor fungice recurente și, de asemenea, pot împiedica răspândirea infecției pe alte suprafețe ale corpului aceleași persoane sau contaminarea altor persoane.

 

Menținerea unei pieli curate și uscate reprezintă o metodă de prevenție foarte importantă. Pentru a preveni dezvoltarea infecțiilor fungice, recomandarea este să purtați zilnic haine curate și să spălați hainele, cearșafurile și prosoapele în mod regulat.

Picioarele dumneavoastră

Prevenția răspândirii infecțiilor fungice

Infecțiile fungice sunt extrem de contagioase, dar reguli simple de igienă pot împiedica răspândirea infecției pe alte suprafațe ale corpului dumneavoastră sau contaminarea altor persoane. În primul rând, dacă aveți o infecție fungică, este mai bine ca cei care intră în contact cu dumneavoastră să știe despre ce este vorba. Mai jos aveți câțiva pași de prevenire a răspândirii infecțiilor fungice:

  •  Spălați-vă și uscați-vă bine mâinile după contactul cu partea infectată a corpului sau după aplicarea tratamentului  

  •  Nu împărțiți cu ceilalți haine, încălțăminte, prosoape sau cearșafuri de pat  

  •  Nu uitați să folosiți prosoape diferite pentru zona infectată și restul corpului

Igiena atunci când suferiți de o infecție fungică

Atunci când suferiți de o infecție fungică, părțile afectate ale corpului dumneavoastră pot fi adesea destul de dureroase sau de sensibile. Încercați să vă păstrați pielea răcoroasă și expusă aerului. Asigurați-vă că rămâneți curat, dar evitați spălarea excesivă, deoarece vă poate irita pielea. În tot acest timp, încercați să vă spălați ușor, în loc să frecați - frecarea poate să vă deterioreze straturile superficiale ale pielii și să faciliteze răspândirea infecției. Puteți încerca să utilizați săpunuri antibacteriene, deoarece acestea uneori pot ajuta la atenuarea unor simptome, cum ar fi mirosul (în cazul suprapopulării cu bacterii a infecției fungice). Cel mai bine este să evitați să purtați haine care se freacă de piele și care pot irita zonele sensibile. Materialele „care respiră", cum ar fi bumbacul, sunt cele mai bune în aceste condiții.