Candidoza vaginală este termenul medical utilizat pentru a descrie o infecție determinată de înmulțirea exagerată la nivelul vaginului a Candida albicans (ciupercă de tipul levurilor). Acest lucru se întâmplă atunci când bacteriile „bune” din vagin nu pot ține sub control fungii (Candida albicans), creând un mediu favorabil pentru dezvoltarea infecțiilor.

Pentru informația dumneavoastră, candidoza vaginală nu este considerată o afecțiune cu transmitere sexuală, o puteţi face chiar şi în lipsa contactului sexual. Cu toate acestea, ea poate fi transmisă partenerului sau poate fi transmisă între parteneri. La bărbați infecția cu Candida Albicans determină balanita candidozică. Poate fi cu adevărat inconfortabilă, dar în majoritatea cazurilor este ușor de tratat.

Toți suntem diferiți. Prin urmare, simptomele dumneavoastră pot fi diferite de cele ale unei prietene. De asemenea, simptomele pot fi diferite de fiecare dată când prezentați o candidoză vaginală. Așadar, fiți atentă la fiecare simptom în parte și dacă acestea sunt ușoare, moderate sau severe.

Vă rugăm să consultați medicul pentru un diagnostic corect și recomandarea unui tratament adecvat.

Candidoză vaginală sau vaginoză bacteriană?

Vaginoza bacteriană este un alt tip de infecție vaginală și poate fi confundată ușor cu candidoza vaginală. Cele două tipuri de infecții prezintă însă câteva simptome diferite. Deoarece tratamentul candidozei vaginale este diferit de cel al vaginozei bacteriene, este important să știți ce tip de infecție aveți.

Dacă nu sunteți sigură ce se întâmplă în zona genitală, parcurgeți noul nostru test on-line de auto-evaluare a simptomelor, care vă poate îndruma în direcția unui diagnostic. Vă rugăm să consultați medicul pentru un diagnostic corect și recomandarea unui tratament adecvat.

Candidoză vaginală?

"Candidoza vaginală este o infecție fungică ce poate fi localizată la nivelul vaginului și este provocată în majoritatea cazurilor de Candida albicans."