Tinea corporis este o infecție fungică a stratului extern al pielii, care apare cu precădere la nivelul trunchiului și a membrelor și este cauzată de un grup de fungi denumiți dermatofiți.

Elementele eruptive de pe pielea dumneavoastră sunt în mod caracteristic circulare și roșii sau apar ca niște porțiuni argintii. Acestea pot prezenta scuame și mâncărime, iar inelele se întind de obicei spre exterior pe măsură ce progresează, în timp ce porțiunea din centru se poate vindeca și poate reveni la culoarea normală.

Tinea corporis este micoză contagioasă care se poate răspândi cu ușurință prin intermediul obiectelor contaminate (precum prosoape sau îmbrăcăminte), contactul cu alte persoane, animale de companie sau de fermă infectate. Uneori, puteți să vă infectați cu această micoză după contactul prelungit cu solul infectat. De asemenea, Tinea corporis se poate răspândi și în alte părți ale corpului.

Fungii care cauzează această infecție pot pătrunde în corp printr-o zgârietură, tăietură sau în cazul în care pielea dumneavoastră este crăpată.