Dacă suferiți de o candidoză vaginală recidivantă, e bine să stiți că există câteva recomandări pe care le puteți urma pentru a vă îmbunătăți stilul de viață și care vă pot ajuta să preveniți reapariția candidozei vaginale.

Recomandări pentru prevenirea candidozei vaginale:

Reguli corecte de igienă

Săpunurile obișnuite includ adesea parfumuri și diverse substanțe chimice care vă pot irita zona intimă. Este mult mai indicat să utilizați pentru igiena intimă produse special dezvoltate în acest sens, care curăță și protejează delicat zona intimă.

Uneori, tipul de îmbrăcăminte pe care îl purtați poate avea un impact asupra sănătății zonei intime

  • Evitați lenjeria și hainele strâmte, cum ar fi pantalonii mulați
  • Evitați lenjeria sintetică și optați pentru bumbac

Sexul și candidoza vaginală

Candidoza vaginală nu este considerată o afecțiune cu transmitere sexuală, o puteţi face chiar şi în lipsa contactului sexual. Cu toate acestea, ea poate fi transmisă partenerului sau poate fi transmisă între parteneri. La bărbați infecția cu Candida Albicans determină balanita candidozică.

Barbații pot utiliza tratamentul cu Canesten cremă 10mg/g pentru ameliorarea simptomelor, precum mancărimea și/sau usturimea. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, farmacistul sau medicul vă poate recomanda cea mai bună soluție de tratament.