Canesten cremă 10mg/g

Canesten cremă 10mg/g

Indicaţii terapeutice

Canesten cremă este indicat în tratamentul micozelor cutanate şi mucoase determinate de dermatofiţi, fungi, levuri şi microorganisme cum este Malassezia furfur şi infecţii cutanate determinate de Corynebacterium minutissimum.

Acestea pot să apară, de exemplu, sub următoarele forme:
- infecţii fungice ale piciorului (piciorul atletului), infecţii interdigitale la nivelul mâinilor sau piciorului, infecţii periunghiale (paronichie) care apar în asociere cu infecţiile unghiilor;
- suprainfecţii cu germeni patogeni sensibili la clotrimazol;
- infecţii fungice ale pielii şi pliurilor cutanate, candidoze cutanate, pitiriazis versicolor (Tinea versicolor, eritrasmă), dermatită seboreică suprainfectată microbian cu germeni sensibili la clotrimazol;
- infecţii labiale şi ale ariei genitale determinate de fungi (vulvită candidozică);
- inflamaţii ale glandului penian şi infecţii ale tegumentului glandului penian determinate de fungi (balanita candidozică).

Atenţionări şi precauţii

Nu utilizaţi Crema Canesten pentru tratamentul infecţiilor pielii capului sau ale unghiilor.
Crema este destinată numai administrării cutanate.

Nu utilizaţi Canesten

- dacă sunteţi alergic la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă aţi avut reacţii alergice la alte medicamente care conţineau clotrimazol.

Cum să utilizaţi Canesten

Crema Canesten se administrează cutanat. Aplicaţi crema de 2-3 ori pe zi, în strat subţire şi masaţi uşor până când crema pătrunde în piele. În general, aproximativ ½ cm de cremă este suficient pentru tratamentul unei zone de dimensiunea unei palme.
Pentru infecţiile labiilor (vulvită candidozică) şi ale zonelor adiacente, balanita candidozică şi inflamaţia glandului penian, se aplică crema pe zona afectată a pielii (de exemplu de la vagin spre anus), de 1-3 ori pe zi.
Pentru infecţiile picioarelor, se recomandă spălarea şi uscarea picioarelor, în special interdigital, înainte de aplicarea cremei.
Pentru a asigura o vindecare completă, tratamentul trebuie continuat conform indicaţiilor de mai jos durata tratamentului este:
- micoze cutanate, inclusiv piciorul atletului: 3-4 săptămâni.
- eritrasma: 2-4 săptămâni.
- pitiriazis versicolor: 1-3 săptămâni.
- vulvita şi balanita candidozică: 1-2 săptămâni.