Micoza piciorului (infecție cunoscută sub denumirea de Tinea Pedis sau piciorul atletului) este termenul comun pentru o infecție a pielii picioarelor sau degetelor de la picioare cauzată de un grup de fungi denumiți dermatofiți. Ei prosperă în medii umede și calde precum vestiare, dușuri, pantofi; prin urmare, sunt fericiți să trăiască pe picioarele dumneavoastră, unde condițiile sunt similare. Micoza piciorului apare de regulă între degete, dar poate să afecteze, de asemenea, talpa și părțile laterale ale piciorului.

Fungii cauzează infecția principală, însă se pot dezvolta, de asemenea, bacterii, care pot cauza alte simptome, așa cum sunt picioarele urât mirositoare.

Micoza piciorului este o infecție contagioasă care se răspândește cu ușurință prin contactul piele-cu-piele sau prin contactul cu suprafețe și obiecte contaminate. Utilizarea în comun a unor obiecte contaminate precum prosoape, așternuturi de pat, îmbrăcăminte poate facilita răspândirea infecției. Dușurile publice, piscinele și vestiarele contaminate sunt, de asemenea, locuri frecvente de unde poate fi luată infecția.

Această micoză se poate răspândi și în alte părți ale corpului dumneavoastră, cauzând alte infecții fungice, așa cum este micoza inghinală.

Tinea (dermatofiții), Candida (levurile) și mucegaiurile sunt principalele grupuri de fungi care pot trăi pe picioarele dumneavoastră.