Candidoza vaginală este termenul medical utilizat pentru a descrie o infecție determinată de înmulțirea exagerată la nivelul vaginului a Candida albicans (ciupercă de tipul levurilor). Acest lucru se întâmplă atunci când bacteriile „bune” din vagin nu pot ține sub control fungii (Candida albicans), creând un mediu favorabil pentru dezvoltarea infecțiilor.

Pentru informația dumneavoastră, candidoza vaginală nu este considerată o afecțiune cu transmitere sexuală, o puteţi face chiar şi în lipsa contactului sexual. Cu toate acestea, ea poate fi transmisă partenerului sau poate fi transmisă între parteneri. La bărbați infecția cu Candida Albicans determină balanita candidozică. Poate fi cu adevărat inconfortabilă, dar în majoritatea cazurilor este ușor de tratat. Toți suntem diferiți. Prin urmare, simptomele dumneavoastră pot fi diferite de cele ale unei prietene. De asemenea, simptomele pot fi diferite de fiecare dată când prezentați o candidoză vaginală. Așadar, fiți atentă la fiecare simptom în parte și dacă acestea sunt ușoare, moderate sau severe.

Dacă nu sunteți sigură ce se întâmplă în zona genitală, parcurgeți noul nostru test on-line de auto-evaluare a simptomelor, care vă poate îndruma în direcția unui diagnostic. Vă rugăm să consultați medicul pentru un diagnostic corect și recomandarea unui tratament adecvat.

Există situații în care sunteți predispusă pentru apariția candidozei vaginale:

Cine poate face candidoză vaginală?

Aceasta afecțiune este comună. În jur de 75% dintre femei suferă de candidoză vaginală cel puțin o dată în decursul vieții, în timp ce unele femei pot suferi de candidoză vaginală recurentă.

Candidoza vaginală nu este considerată o afecțiune cu transmitere sexuală, o puteţi face chiar şi în lipsa contactului sexual. Cu toate acestea, ea poate fi transmisă partenerului sau poate fi transmisă între parteneri. La bărbați infecția cu Candida Albicans determină balanita candidozică.

Candidoza vaginală și sarcina

Candidoza vaginală nu te va opri să rămâi însărcinată. Cu toate acestea, unele dintre simptome pot provoca disconfort în timpul actului sexual.

În timpul sarcinii, este normal ca hormonii să-ți modifice sau afecteze organismul - astfel încât cresc șansele de a dezvolta candidoză vaginală.

Dacă sunteți gravidă sau alăptați și aveți simptome caracteristice candidozei vaginale, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua orice tratament.

3 din 4...

Candidoza este foarte frecventă. Trei din 4 femei suferă de candidoză cel puțin o dată în viață.