Tratamentul poate fi destul de simplu.
Pentru a trata infecția, puteți utiliza, spre exemplu, produse care conțin ingredientul activ clotrimazol. Puteți opta pentru produse cu diverse forme de prezentare - capsule moi vaginale, comprimate vaginale, cremă vaginală, etc. Toate aceste produse tratează infecția dumneavoastră, însă diferite persoane pot prefera tratamente diferite. Cremele cu aplicare externă ajută considerabil în ameliorarea unor simptome, precum mâncărimea.

Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, farmacistul sau medicul dumneavoastră vă poate recomanda cea mai bună soluție de tratament.

Pacienți care prezintă simptome pentru prima data

Adresați-vă medicului dumneavoastră prima oară când aveți candidoză vaginală - în acest fel veți obține un diagnostic corect și veți putea recunoaște simptomele în cazul unei recidive.

Candidoză vaginală sau vaginoză bacteriană?

Vaginoza bacteriană este un alt tip de infecție vaginală, care este adesea confundată cu candidoza vaginală. Tratamentul pentru candidoză vaginală este diferit de tratamentul vaginozei bacteriene, de aceea este important să știți care este infecția de care suferiți.

Vă rugăm să consultați medicul pentru un diagnostic corect și recomandarea unui tratament adecvat.

Tratament intern și extern

Puteți opta să tratați candidoza cu preparate interne vaginale, cum sunt capsulele moi vaginale sau comprimatele vaginale. Pentru calmarea simptomele la exterior, cum ar fi mâncărimea sau iritația, se recomandă cremele cu aplicare externă.