Canespor cremă

Canespor cremă

Canespor cremă este un medicament antifungic cu spectru larg folosit pentru tratamentul infecţiilor fungice cutanate. Bifonazolul, substanţa activă din Canespor cremă, penetrează straturile afectate ale pielii şi atacă fungii. Bifonazol are și efect antiinflamator.
Este recomandat în tratamentul micozelor tegumentelor determinate de dermatofiţi, levuri, mucegaiuri şi alți fungi (de exemplu, tinea pedis, tinea manum, tinea corporis, tinea inguinalis, pitiriazis versicolor, candidoză superficială). Tratamentul eritrasmei

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Canespor Cremă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Evitați contactul cu ochii.
A nu se înghiți.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Canespor cremă se va administra sugarilor și copiilor mici doar sub supraveghere medicală.

Nu luaţi Canespor cremă dacă sunteţi alergic la bifonazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Doze și mod de administrare

Crema se utilizează o dată pe zi, preferabil seara înainte de culcare. Se aplică în strat subţire pe zona afectată și se masează. O cantitate mică de cremă este în general suficientă pentru a trata o zonă de mărimea aproximativă a palmei.

Durata recomandată a tratamentului este sumarizată in tabelul de mai jos: Micozele picioarelor, (tinea pedum, tinea pedum interdigitalis)

3 săptămâni

Micozele trunchiului, mainilor si pliurilor tegumentare (tinea corporis, tinea manuum, tinea inguinalis)

2-3 săptămâni

Pitiriazis versicolor

2 săptămâni
Eritrasma 2 săptămâni
Candidoza superficiala a pielii 2-4 săptămâni